Make-up tips

Make-up tips

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Beauty blog

Make-up wordt in de wereld beschouwd als een manier om jeugdigheid, gezondheid en een mooi uiterlijk te simuleren. Het kan je gezicht een volledige lift geven en het transformeert je fysieke uiterlijk, waardoor je een levendiger uiterlijk krijgt. Voor het aanbrengen van make-up, kan je een speciale cosmetica spiegel gebruiken.

Make-up opbrengen

Voordat je make-up aanbrengt, moet je je gezicht schoonmaken. Je huid op een natuurlijke manier mooi houden, is mogelijk door veel water te drinken, maar ook door groenten en fruit te eten. Je handen en je nagels mooi houden, doe je door ze te knippen of door ze te vijlen. Ook is het regelmatig wassen van je handen een must. Vooral de ogen kunnen erg mooi worden na het opbrengen van make-up, via oogschaduw, een oogpotlood en mascara.

De juiste make-up kiezen

De juiste make-up moet je kiezen op basis van je persoonlijke kenmerken. Als je bijvoorbeeld donker haar hebt, selecteer dan lichtere tinten make-up en vice versa. Als je ogen dichter bij elkaar staan, verwijder dan de haartjes op de ruimte tussen je wenkbrauwen om meer diepte te geven. Vermijd het overmatig verwijderen van je wenkbrauwen en wimpers, omdat dit mogelijk tot problemen kan leiden.

De ogen beschermen

Als je make-up aanbrengt, moet je er altijd voor zorgen dat je je ogen voldoende beschermt. Je gezichtsvermogen is namelijk zeer belangrijk. Vermijd daarom producten met kleurstoffen en bescherm ze ook tegen deodorantsprays of andere producten die je ogen kunnen beschadigen. Ook kan het overmatig aanraken of wrijven in je ogen leiden tot problemen met het gezichtsvermogen.

Opletten met huidproblemen

Als je weet dat je zelf huidproblemen hebt, raadpleeg dan je dermatoloog voor advies over het veilige gebruik van make-up.

Make-up technieken

Het geheim van effectieve make-up ligt in de technieken die je toepast. De beste technieken voor het opbrengen van make-up kunnen ervoor zorgen dat de zwaarste make-ups er toch nog natuurlijk en aantrekkelijk uitzien, waardoor de gebreken van de huid tot in de perfectie kunnen worden verborgen. De meest effectieve tip is het kiezen van de juiste soort make-up, afhankelijk van de gelegenheid en het tijdstip dat je de make-up draagt. Ook helpt het om ervoor te zorgen dat je een goede make-up spiegel gebruikt bij het aanbrengen van make-up.

Een vochtinbrengende crème aanbrengen

Na het goed wassen van je gezicht is, afhankelijk van je huidtype en de teint, een vochtinbrengende crème essentieel om de huidbalans te behouden. In het geval je een dag make-up draagt, is een dagcrème essentieel. Een dagcrème is te koop voor alle mensen op basis van hun verschillende huidtypes.

De juiste foundation

Het kiezen van de juiste foundation kan een enorm verschil maken. Ze bestaan in verschillende soorten, zoals in een vloeibare vorm, in een crème of ook in foundation sticks. Het type stick wordt geacht een betere dekking te hebben. Deze is effectief in het volledig verbergen van onzuiverheden in de huid, zoals bepaalde aderen, terwijl een vloeibare foundation een natuurlijkere uitstraling geeft met zijn lichtere dekking. Een van de belangrijkste aspecten is om de kleur van de foundation te matchen met de teint van je eigen huis, waardoor dit een natuurlijke uitstraling en gevoel geeft. In het geval van een vette huid worden droge foundations aanbevolen, met een compacte of olievrije basis, terwijl een droge huid een crème-achtige foundation nodig heeft die vochtig is. Als je de juiste foundation hebt gevonden, kan je de juiste primer aanbrengen!

Bronzing poeders

Het benadrukken van de jukbeenderen kan worden gedaan met bronzing poeders, die speciaal voor dit doel zijn gemaakt en niet met de donkere tinten van een foundationbasis. Het is goed om ze te testen bij daglicht. Zo weet je dat het er natuurlijk uitziet wanneer ze worden aangebracht. Bij voorkeur kan je ze testen op de kaaklijnen, in plaats van op de polsen. Dit laatste doen heel wat mensen, maar het is beter om ze meteen goed en op de juiste plaats te testen.

Make-up mengen

Make-up mengen speelt een zeer belangrijke rol wanneer je wilt dat make-up met perfectie wordt aangebracht. Het verandert je uiterlijk helemaal in positieve zin. Je vingertoppen gebruiken om de make-up te mengen is de ideale manier, hoewel het gebruik van een vochtige make-up spons ook kan helpen. De make-up fijn mengen met de haarlijn, de kaaklijnen, de zijkanten van het gezicht, rond de neus en het ook voldoende naar beneden wrijven om het te vermengen met de huid van de nek, is essentieel zodat het gezicht er niet uitziet als een geverfd masker. De kleuren van de blush, de lippenstift en de lipliner moeten op die manier worden gekozen zodat ze elkaar complimenteren.