Het gebruik van de make-up kwast

Het gebruik van de make-up kwast

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Beauty blog

Make-up borstels zijn gemaakt van synthetische of natuurlijke haren. De borstels van natuurlijke haren zijn beter, omdat natuurlijk haar, zoals dat van de geit, de eekhoorn, het sabeldier of de mangoest, beter zijn voor de poriën. Poriën zijn kleine buisjes in de huid. De make-up borstels met natuurlijke haren kunnen een gelijkmatige plaatsing mogelijk maken, ook bij de poriën. Deze borstels zijn verkrijgbaar om ze individueel te kopen, maar ook als borstelsets. Kleine make-up sets bevatten meestal 5 of minder borstels, middelgrote sets bevatten gemiddeld 6 tot 8 borstels en grote sets bevatten 9 of meer borstels.

Soorten make-up borstels

De standaard zachte, duurzame en hoogwaardige borstels voor het gezicht worden gebruikt om producten op de huid aan te brengen en ze te mengen. Ze contouren het gezicht. Bufferborstels helpen je bij het glad maken en het mengen van verschillende poeders of verzachtende producten. Contour borstels mengen en contouren alle poederproducten. De wenkbrauw kam borstels zijn handig voor het borstelen en het vormgeven van de wenkbrauw. De blush borstels worden gebruikt voor het schaduwen en het markeren van de wangen, alsook voor het gebruik van poeder en blush. De poederborstels dienen voor het aanbrengen van gezichtspoeder en voor het volledig en dicht afstoffen van los of geperst poeder op het gezicht of het lichaam. Deze zijn ook goed voor het aanbrengen van blush. Foundation borstels zijn dan weer essentieel voor het gelijkmatig aanbrengen van een crème of vloeibare foundation.

Make-up borstels voor de ogen

Make-up borstels voor het oog omvatten de shader borstel voor het aanbrengen van oogschaduw, de wimperborstels voor het aanbrengen van mascara en de wenkbrauwtrimmer om de wenkbrauwkleur te verzorgen en te mengen, alsook om de wenkbrauwen te borstelen voor een natuurlijke uitstraling. De eyeliner borstel wordt gebruikt om de ogen te bedekken met vloeibare of crème producten. De oogschaduw borstels zijn geschikt voor het aanbrengen van oogschaduw op het ooglidgebied. Voordat je de ogen gaat opmaken, is het ook belangrijk dat je eerst de wenkbrauwen gaat epileren. Nadien kan je oogschaduw gebruiken en mascara opbrengen op de wimpers.

Make-up borstels voor de lippen

Lippenborstels worden gebruikt om lippenstift, lipgloss en lippenbalsems aan te brengen. Ook kunnen deze borstels zorgen voor het gecontroleerd aanbrengen van lippenstift of lippenpotlood. De intrekbare lip borstel is een compacte borstel die perfect in de handtas past.

Make-up borstels reinigen

Make-up borstels moeten regelmatig worden gewassen met een kleine hoeveelheid shampoo en warm water. Laat ze vervolgens drogen met de borstelharen over de rand van de gootsteen. Borstelreinigers kunnen worden gebruikt voor het reinigen, het desinfecteren en het conditioneren van de borstelharen.

Make-up poeder gebruiken

Make-up poeder is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleurschakeringen. Het beste moment om make-up poeder te gebruiken, is aan het einde van de make-up toepassing. Dit betekent: na het aanbrengen van de dagcrème, de foundation, de concealer, enzovoort. Wanneer deze en andere cosmetische producten worden gebruikt, is het aanbrengen van het gezichtspoeder op het einde essentieel om de kleur te verzegelen en het effect van de make-up te verlengen. Je kan make-up poeder aanbrengen met een make-up borstel of een kwast en het liefste ook via een make-up spiegel. Make-up poeder is verkrijgbaar in een compact doosje, soms met een make-up spons of borsteltje inbegrepen. Je kan ze gemakkelijk meenemen. Zo kan je je gezicht bijwerken of bronzen als je buitenshuis bent.

Verschillende soorten van make-up poeder

Make-up poeder is verkrijgbaar in een gekleurde vorm, als highlighter, of met glinsterende componenten als extra om de huid een sprankelend en helder uiterlijk te geven. Ze zijn ook verkrijgbaar voor bepaalde specifieke huidtypes, in verschillende tinten. Bepaalde make-up poeders hebben een lichtreflecterende, olievrije formule die een geweldige dekking biedt zonder de huidporiën te verstoppen. Dit zorgt voor een mooie, lichte en olievrije make-up. Het bronzing poeder is een populair type. Vaak is dit soort van bruiningspoeder hervulbaar. De microfijne componenten en de speciale pigmenten bieden direct een zijdezachte, egale, bruine teint. Het kan ook gebruikt worden als een natuurlijk ogend rouge. Het is waterafstotend en daardoor langdurig op de huid aanwezig. Ook is het vrij van minerale oliën, talk en geur. Andere soorten van poeder hydrateren de huid en beschermen deze met hyaluronzuur. Het losse make-up poeder absorbeert overtollige oliën en laat de huid zijdezacht aanvoelen. Veel make-up poeders zijn verkrijgbaar met een bepaalde beschermingsfactor, voor extra bescherming tegen de zon. Het is de zonbeschermingsfactor die aangeeft in welke mate het poeder de huid beschermt tegen ultraviolette stralen.